Hormonbehandling

ALERIS HAMLET INTERIOR V042 E1568917122162 1024x767 V2

Hormonbehandling

Skræddersyet til dig – de bedste resultater med mindst mulig stimulation

For at modne flere end æg, end du normalt gør, er hormonbehandling næsten altid en integreret del af fertilitetsbehandlingen. Vores specialister skræddersyr den hormonbehandling, som giver dig de bedste muligheder for at blive gravid.

IStock 1150064171 Lowres

Hvornår bruger vi hormonbehandling?

Hormonbehandling bruges altid i forbindelse med IVF / ICSI behandling, idet vi ønsker, at der skal dannes flere æg, end det ene, som du normalt udvikler hver måned. Hormonstimulation bruges også i de fleste tilfælde ved insemination.

Hvis du skal have dine optøede, befrugtede æg lagt op, bruger vi hormoner til at optimere slimhinden, så den er klar til at tage imod det æg, som skal lægges op.

 

Den optimale balance med ny metode

Vores specialister har altid fokus på at sikre de bedst mulige forudsætninger for at opnå graviditet med den optimale hormonstimulation, og samtidig minimere risikoen for hyperstimulationssyndrom, som er en komplikation, hvor kvinden danner for mange ægblærer.

Vores klinikchef, overlæge Negjyp Sopa har på baggrund af 3 års forskning udviklet en model, som minimerer tilfælde af hyperstimulationssyndrom (OHSS) markant hos kvinder med høj risiko for at blive overstimuleret.

Læs mere om vores team

ALERIS HAMLET INTERIOR V075

Bivirkninger ved hormonstimulation

Hormonstimulation kan være forbundet med bivirkninger og risici, som du bliver informeret om ved den indledende samtale.

Lægen tilrettelægger en individuel plan for dig og vælger det hormonpræparat og den dosis, som vil være bedst i din behandling. Lægen kontrollerer undervejs din udvikling med ultralydsskanning og justerer dosis ved behov.

Mulige bivirkninger ved hormonbehandling kan være lidt hovedpine, træthed og oppustethed.

Læs mere om mulige komplikationer ved fertilitetsbehandling

 

Risiko ved hormonstimulation

Ved en hormonstimulation er der en risiko for OHSS, når der dannes mere end 20 follikler i en behandling. Dette viser sig i mindre grad ved færre follikler. Vi forsøger at undgå denne komplikation ved at stimulere individuelt og forsigtigt. Alligevel reagerer nogle kvinder uventet og kraftigt på hormonstimulationen.

Symptomerne på OHSS kan være udspilet mave, underlivssmerter, kvalme/opkastning, øget tendens til at føle sig forpustet eller vandladningsbesvær. Det kræver oftest behandling.

AH FT Samtale Website Aspect Ratio 4x3

Kom ind til en samtale

Ring på +45 38 17 07 40 eller Kontakt os