Couple Holding Hands

Endometriose og fertilitetsproblemer

Vi hjælper dig hele vejen – fra udredning til behandling

Lider du af endometriose, er det desværre ikke altid så nemt at blive gravid. Kontakt os og få en indledende samtale med vores specialister, som kan planlægge den optimale fertilitetsbehandling for dig.

ALERIS HAMLET INTERIOR V033 Kopi

Hvad er endometriose?

Lider du af endometriose, findes der væv af samme art som livmoderslimhinden uden for livmoderen i fx æggestokkene, i æggeleder, på de bånd der holder livmoderen på plads, i blæren, i tarmene, i området mellem skeden og endetarmen eller mere sjældent i bughinden. Hver måned reagerer dette væv på samme måde som livmoderslimhinden på kønshormonerne. Dvs. at vævet vokser i takt med ændringen i kønshormonerne og samtidig med menstruationen, bløder vævet uden for livmoderen også.

I modsætning til menstruationsblodet kan blødningen fra endometriosen ikke komme ud, og der kan opstå betændelse i vævet, og med tiden dannes arvæv, som kan ødelægge æggestokkene på grund af cystedannelse og aflukke æggelederne. Disse vævsforandringer gør det svært at blive gravid.

Baby Hands Holding A Teddy Bear.

Symptomer på endometriose

De mest almindelige symptomer på endometriose er:

  • Smerter før og under menstruationen
  • Smerter i forbindelse med ægløsningen
  • Smerter i forbindelse med samleje
  • Kraftige blødninger og / eller uregelmæssige blødninger
  • Udtalt træthed
  • Barnløshed
  • Smertefuld vandladning og afføring under menstruationen
Behandling af endometriose

Vores specialister vurderer med det samme, om der er behov for at fjerne endometriosen for at optimere dine chancer for at blive gravid. Dette foregår ved en kikkertoperation af underlivet.

AH FT Samtale Website Aspect Ratio 4x3

Kom ind til en samtale

Ring på +45 38 17 07 40 eller Kontakt os