TESA

IStock 671431900 E1569221441661 1024x768 V2

TESA

Selv om du ikke har sædceller i sædprøven, kan du godt have sædceller i testiklerne. I nogle tilfælde kan det derfor være muligt at udtage sædcellerne direkte fra testiklen vha. TESA. Kontakt vores erfarne fertilitetsspecialister og hør mere om mulighederne.

Little Feet Make My Life So Very Sweet

Hvornår bruges TESA?

Årsagerne til manglende sædceller i sædprøven kan være tidligere sterilisation, blokeret sædleder, stærkt reduceret eller slet ingen sædproduktion.

Læs mere om nedsat sædkvalitet

Forudsætning for at udføre TESA er, at du er blevet udredt for årsagen til, at der ikke er sædceller i sædprøven samt, at der foreligger en chance for at opnå sædceller ved sædudtagning.

ALERIS HAMLET INTERIOR V043

Sådan foregår TESA

TESA udføres normalt i kvindens igangværende behandlingscyklus enten dagen før ægudtagning eller på selve ægudtagningsdagen. Når æggene er taget ud, befrugter vi dem vha. ICSI-metoden, hvilket betyder, at en enkelt sædcelle hjælpes ind i ægget med en tynd pipette.

TESA er et kortvarigt indgreb. Der lægges indledningsvis lokalbedøvelse, og når denne virker, udtager lægen med en tynd kanyle en lille vævsprøve, som laboratoriepersonalet med det samme undersøger.

Bagefter hviler du 15 – 30 min i fertilitetsklinikken.

Download patientinformation

 

Efter TESA

Du kan opleve en vis ømhed i testiklen, når bedøvelsen ophører. Generne kan afhjælpes med paracetamol (Panodil, Pinex eller Pamol), og NSAID (Ipren, Brufen, Voltaren o.l.). Skulle der komme stærke smerter, kraftig hævelse af testiklen og/eller feber, bør du kontakte fertilitetsklinikken, din egen læge eller lægevagten.

Der vil være en risiko for, at vi ikke finder sædceller, som vi kan anvende. Derfor beder vi jer overveje muligheden for anvendelse af donorsæd som et alternativ.

Læs mere om behandling med donorsæd

AH FT Samtale Website Aspect Ratio 4x3

Kom ind til en samtale

Ring på +45 38 17 07 40 eller Kontakt os