Ægoplægning

ALERIS HAMLET INTERIOR V042 E1568917122162 1024x767 V2

Ægoplægning

Efter ægudtagningen befrugtes æggene i laboratoriet ved IVF eller ICSI-metoden. Derefter placeres de i en inkubator (varmeskab).

Hos Aleris Fertility anvender vi den nye EmbryoScope+ teknik til dyrkning af befrugtede æg (embryoner), hvilket er med til at øge dine muligheder for at blive gravid.

Baby Boy

Dagen efter ægudtagning

Det første tegn på en vellykket befrugtning er to forkerner, som normalt kan ses 18 – 20 timer efter befrugtning. Forkernerne indeholder arvematerialet fra sædcellen og fra ægget. Kort tid efter opløses forkernernes membran, og arvematerialet fra æg- og sædcellen smelter sammen. Ægget indeholder nu et komplet sæt kromosomer.

ALERIS HAMLET INTERIOR V033 Kopi

2, 3 eller 5 dage efter ægudtagning

På dag 2 kan nogle befrugtede æg have delt sig til 4 celler og være helt regelmæssige, mens andre kan have delt sig til 2 eller 3 celler og være uregelmæssige eller indeholde flere kerner.

I laboratoriet vurderes de befrugtede æg efter et scoringssystem, der er udviklet på baggrund af den seneste forskning. Her besluttes hvilke befrugtede æg, der egner sig til enten at blive:

  • Lagt op i livmoderen på dag 2 eller dag 3
  • Dyrket videre til blastocyststadiet (dag 5) og lagt op i livmoderen
  • Frosset ned på blastocyststadiet (dag 5 eller 6)

Læs mere om nedfrysning af befrugtede æg

Aleris Fertility Negjyp Sopa Examination 1024x768

Hvordan foregår ægoplægning?

Oplægning af æg er normalt uden smerter og tager kun få minutter. Vi lægger som oftest ét æg op. Beslutningen om et eller to æg afhænger af æggenes kvalitet, din alder, antal tidligere forsøg og årsagen til din barnløshed.

Det foregår som ved en almindelig gynækologisk undersøgelse, hvor lægen fører et tyndt kateter ind gennem livmoderhalskanalen og lægger ægget omgivet af en smule væske i livmoderen.

Når det befrugtede æg befinder sig i livmoderen, kan det sætte sig fast i livmoderslimhinden og videreudvikles.

Du kan forlade fertilitetsklinikken umiddelbart efter ægoplægningen.

 

De bedste muligheder med EmbryoGlue

Vi bruger EmbryoGlue ved oplægning af dine æg, som er inkluderet i prisen på behandling. Ved at placere embryonet i EmbryoGlue før ægoplægning, får du en endnu bedre chance for, at ægget sætter sig fast i livmoderen.

Læs mere om EmbryoGlue 

AH FT Samtale Website Aspect Ratio 4x3

Kom ind til en samtale

Ring på +45 38 17 07 40 eller Kontakt os