Behandling med donorsæd

Aleris Interior V046 1024x768

Behandling med donorsæd

Behandling med donorsæd anvendes ofte ved behandling af lesbiske par og ved insemination af enlige kvinder, men det kan også være en god løsning, hvis sædkvaliteten er meget nedsat. Få god rådgivning af vores erfarne fertilitetsspecialister ved en indledende samtale.

Father Is Helping His Son To Tie His Shoes In The Room On Bed.

Valg af sæddonationsform

Hvis du ønsker at benytte dig af sæddonation, skal du inden din fertilitetsbehandling starter op, beslutte, om du ønsker anonym eller ikke-anonym sæddonation. De fire donationsformer er beskrevet nedenfor.

Download patientinformation

De fire former for sæddonation

Anonym sæddonation

Ved anonym sæddonation vil du kun få oplyst en basisprofil, som indeholder følgende oplysninger om sæddonor: højde, vægt, øjenfarve, hårfarve, hudfarve, race / etnicitet. Desuden er det muligt at få oplyst sæddonors blodtype, hvis det vurderes nødvendigt af sundhedsfaglige årsager.

Anonymiteten er gensidig forstået på den måde, at sæddonor ikke kan få oplysning om dig og et evt. barn, som måtte blive født efter behandling med hans sæd.

Sædbankerne har valgt, at man for alle sæddonorer kan få yderligere oplysninger end basisprofilen.

Sæddonation med udvidet profil (ikke-anonym)

Ved sæddonation med udvidet profil er der tale om en ikke-anonym sæddonation, hvor der er mulighed for at få flere oplysninger om sæddonor på donationstidspunktet end det, der er indeholdt i basisprofilen.

Fx kan der i sædbankens donorkatalog være oplysninger om sæddonors erhverv, fritidsinteresser, uddannelse, stemmeprøve, babyfotos o.l. Derimod er det ikke muligt at få oplysning om sæddonors identitet på noget tidspunkt, og det vil heller ikke være muligt for et evt. barn at få oplyst sæddonors identitet. Ligeledes vil sæddonor aldrig kunne få oplysning om eventuelle børn, der er blevet til efter behandling med hans sæd.

Åben sæddonation (Ikke-anonym)

Ved åben sæddonation er sæddonors identitet ikke kendt af dig på donationstidspunktet, men sæddonor har aftalt med sædbanken, at det på et senere tidspunkt vil være muligt for et eventuelt barn at få oplyst sæddonors identitet eller som et minimum visse yderligere oplysninger. Oftest er der tale om, at barnet vil kunne få oplyst sæddonors identitet, når det er fyldt 18 år. Sæddonor vil aldrig kunne udlægges som far til barnet eller få oplysninger om eventuelle børn, der er blevet til efter behandling med hans sæd.

Kendt sæddonation (ikke-anonym)

Ved kendt sæddonation er sæddonors identitet kendt af dig på donationstidspunktet. Du vælger selv sæddonor. Før en mand kan godkendes som kendt sæddonor, skal han screenes og risikovurderes af en sædbank, og hans sædkvalitet skal være egnet til fertilitetsbehandling. Sæddonor kan med sin underskrift acceptere behandlingen, hvorved han også vedkender sig faderskabet af et evt. barn, og barnet vil være sæddonors lovlige arving. Undtaget fra reglerne om faderskabet er en kendt sæddonor, der donerer til en kvinde, som er gift eller samlevende med en partner, som har givet sit samtykke til behandlingen og dermed accepteret faderskabet eller medmoderskabet. Hvis en kendt sæddonor donorer til en enlig kvinde, bliver han altid juridisk far til barnet.

Hvis du vil vide mere om

IStock 671431900 E1568953547380 Aspect Ratio 4x3

Arvelige sygdomme

Ifølge loven om kunstig befrugtning er vi forpligtede til at sikre, at du er bekendt med følgende:
ALERIS HAMLET INTERIOR V013 Aspect Ratio 4x3

Bestilling af donorsæd

Forud for hver ny behandlingsstart skal du huske at bestille donorsæd i sædbanken.
AH FT Samtale Website Aspect Ratio 4x3

Kom ind til en samtale

Ring på +45 38 17 07 40 eller Kontakt os