HELENA PLICHTA E1569087410104 1024x768 V2

Graviditetstesten og graviditetsskanning

Vi er altid klar til at svare på dine spørgsmål.

Ventetiden indtil graviditetstesten kan være lang, og du er altid velkommen til at ringe til os, hvis du har spørgsmål eller bliver bekymret undervejs. Vores team står klar til at støtte dig.

Aleris Fertility Positive Pregnancy Test 1024x768

Graviditetstesten

For at få bekræftet om du er gravid, skal du have taget en graviditetstest i form af en blodprøve, som viser, om du har graviditetshormonet hCG i blodet. Denne form for test er mere nøjagtig end en urinprøve. Det er vigtigt, at graviditetstesten bliver foretaget, også selv om du skulle være begyndt at bløde.

Du kan vælge at få taget blodprøven hos os eller hos din egen læge. Hvis blodprøven tages hos din egen læge, bedes du informere os om resultatet.

Hos nogle få kvinder kan det være nødvendigt at gentage blodprøven, så vi kan følge udviklingen af graviditeten. For lave stigninger kan være et udtryk for en begyndende abort eller give mistanke om en graviditet uden for livmoderen.

Er graviditetstesten positiv, får du en tid til graviditetsskanning.

ALERIS HAMLET INTERIOR V046

Graviditetsskanning

Vi foretager en vaginal ultralydsskanning ca. 3 uger efter en positiv graviditetstest. Du vil da være i 7. – 8. graviditetsuge, fordi man regner graviditeten fra ægudtagningsdagen + 2 uger.

Lægen kigger efter hjerteblink og antal af fostre. Ved at måle fostret fra hoved til hale, kan fostrets alder beregnes og dermed en terminsdato for forventet fødsel. Hvis alt ser ud, som det skal, får du information om det videre forløb.

Hvis det er nemmest for dig, kan du vælge at få lavet en graviditetsskanning, tættere på hvor du bor.

Aleris Fertility Couple Holding Hands 1024x768

Ved negativ graviditetstest

Vi ved desværre kun lidt om, hvorfor det ikke lykkes at blive gravid. Uanset om du har prøvet at opnå graviditet i kort tid eller i lang tid, kan det være forbundet med stor sorg, skuffelse og en følelse af afmagt, hvis graviditetstesten er negativ, og menstruationen kommer.

Du er altid velkommen til at ringe og aftale tid til en samtale med en af os. For mange kan det også være en stor hjælp at tale med en af Aleris’ psykologer, så du får nogle redskaber til at håndtere forløbet og eventuelle nedture.

Det er meget forskelligt, hvornår man ønsker en ny behandling, og du taler med fertilitetslægen om, hvad der er bedst for dig. Du holder den pause, som du har brug for. Det vil som regel være nødvendigt med en ”pause” måned imellem behandlingerne.

Læs mere om vores psykologer

AH FT Samtale Website Aspect Ratio 4x3

Kom ind til en samtale

Ring på +45 38 17 07 40 eller Kontakt os