Aleris Interior V046 1024x768

Mulige komplikationer ved IVF / ICSI behandling

Vi minimerer risici gennem skræddersyet behandling

Vores specialister kan med den nyeste viden om skræddersyet IVF / ICSI behandling give dig de bedste odds og minimere risikoen for komplikationer. Kontakt os og få en indledende samtale, hvor du kan få svar på dine spørgsmål.

ALERIS HAMLET INTERIOR V040

Risici ved enhver form for behandling

Med IVF og ICSI kan vi i mange tilfælde hjælpe barnløse til at opnå graviditet, men enhver form for behandling er forbundet med en lille risiko, som vi gør alt for at undgå.

Baby Hands Holding A Teddy Bear.

OHSS (Ovarielt hyperstimulationssyndrom)

Ved IVF og ICSI behandling gennemgår du en hormonbehandling, der stimulerer dannelsen af flere follikler (ægblærer) end normalt. Der er derfor risiko for overstimulering (OHSS), hvis der i en behandling dannes mere end 20 follikler. Dette viser sig i mindre grad ved færre follikler. Vi forsøger at undgå denne komplikation ved at stimulere individuelt og forsigtigt. Alligevel reagerer nogle kvinder uventet og kraftigt på hormonstimulationen.

Symptomerne på OHSS kan være udspilet mave, underlivssmerter, kvalme/opkastning, øget tendens til at føle sig forpustet eller vandladningsbesvær. Dette opstår pga. væskeophobning i bughulen. I de fleste tilfælde viser OHSS sig først, når du er blevet gravid. Hvis du mistænker, at du er ved at blive overstimuleret, skal du kontakte fertilitetsklinikken eller lægevagten.

Hvis de foreskrevne kontrolaftaler under behandlingen overholdes, ligger risikoen for OHSS på maks. 2 %.

ALERIS HAMLET INTERIOR V063

Graviditet uden for livmoderen

Det befrugtede æg lægges op i livmoderhulen, men det kan hænde, at ægget alligevel bevæger sig ud i æggelederen. Ved undersøgelser efter fertilitetsbehandlingen, vil en graviditet uden for livmoderen dog ofte blive opdaget og behandlet på et tidligt tidspunkt.

Hvis der er mistanke om en graviditet uden for livmoderen, og du får smerter og/eller blødning, skal du kontakte fertilitetsklinikken, din egen læge eller lægevagten.

Aleris Fertility Woman Pregnant Happy 1024x768

Tvillingegraviditeter

Ved fertilitetsbehandling er der en øget forekomst af tvillingegraviditeter. Tvillingefødsler sker ofte for tidligt og er i det hele tage forbundet med flere komplikationer og risici. Anbefalingen er derfor, at der kun lægges et embryon op med mindre, at der er en lægelig begrundelse for at lægge to befrugtede æg op.

Aleris Fertility Couple Holding Hands 1024x768

Spontan abort

10 – 15 % af alle graviditeter ender med en spontan abort. Ved IVF og ICSI behandling ligger denne risiko på ca. 15 – 30 %, hvilket kan skyldes kvindernes højere gennemsnitsalder.

Blødning efter ægudtagning

Der er næsten altid lidt blødning fra skeden efter ægudtagning. Blødningen må maksimalt svare til en kraftig menstruation. Blodet kommer fra stikkene i toppen af skeden. Det har ingen betydning for din mulighed for at blive gravid.

Underlivsbetændelse

Selv om ægudtagningen foregår så sterilt som muligt, kan der opstå underlivsbetændelse omkring æggestokkene. Betændelsen giver smerter og feber. Denne komplikation er meget sjælden og behandles med antibiotika. Du kan til enhver tid kontakte fertilitetsklinikken, din egen læge eller lægevagten, hvis du bliver i tvivl.

AH FT Samtale Website Aspect Ratio 4x3

Kom ind til en samtale

Ring på +45 38 17 07 40 eller Kontakt os