Mere end hver tiende dansker lider af ufrivillig barnløshed, og sidste år blev der udført over 30.000 fertilitetsbehandlinger på danske patienter. Det viser tal fra Dansk Fertilitetsselskab. Men de ufrivilligt barnløse kan risikere at vente op til 52 uger på behandling i det offentlige – og derfor træder en ny aktør nu på banen.
Mandag den 23. september slår landets største privathospital, Aleris Hospitaler, dørene op til Aleris Fertility, der er Danmarks første fertilitetsklinik på et privathospital. Den ny aktør adskiller sig i form af en mere tværfaglig tilgang til fertilitetsbehandling med adgang til både psykologer, diætister og andre fageksperter – og ingen ventelister.
– Vi har set et stort behov i markedet for en ny tværfaglig tilgang til fertilitetsbehandling, så det er muligt at tage hånd om hele fertilitetsforløbet. Med Aleris Fertility har vi skabt de perfekte rammer med gode faciliteter, avanceret teknologi og en unik tværfaglighed. Vi har et helt hospital i ryggen og kan efter behov inddrage mange andre faglige eksperter som gynækologer, urologer, anæstesiologer, psykologer og diætister. På den måde sikrer vi den optimale udredning, behandling og støtte gennem hele fertilitetsforløbet, fortæller Nis Alstrup, der er administrerende direktør i Aleris Hospitaler.
Vil være markedsførende
Ambitionerne for den ny fertilitetsklinik er store. Målet er nemlig at blive Skandinaviens førende fertilitetsklinik, og udover danske kvinder, at tiltrække kvinder fra både Norge og Sverige.
”Vi har investeret et tocifret millionbeløb i etableringen af den ny fertilitetsklinik, og vores ambition er at blive Danmarks og Nordens største og førende fertilitetsklinik inden for tre år”, oplyser Nis Alstrup.
Ifølge Dansk Fertilitetsselskab blev der sidste år foretaget 8.321 fertilitetsbehandlinger på udlændinge i Danmark.
– Lovgivningen i Norge og Sverige er ret restriktiv, og der er en stor interesse for at komme til Danmark for fertilitetsbehandling. Vi kan udnytte, at vi har hospitaler i Norge og Sverige, der kan foretage de indledende scanninger, så patienterne kun skal have foretaget ægudtagning og ægoplægning i Danmark, fortæller Nis Alstrup.