Nu bliver kunstig befrugtning mindre risikofyldt

Baby Boy With His Toys On Rug

Nu bliver kunstig befrugtning mindre risikofyldt

De bedste resultater med mindst mulig stimulation

20 procent af alle kvinder i Danmark er i højrisikogruppen for komplikationer ved en eventuel fertilitetsbehandling. Aleris Fertility indfører ny metode, der giver markant mindre risiko for overstimulation.

ALERIS HAMLET INTERIOR V046

Der er godt nyt på vej til de tusindvis af danske kvinder, der hvert år modtager fertilitetsbehandling. Ved hjælp af en ny metode er det nemlig lykkedes Aleris’ fertilitetsspecialist Negjyp Sopa at reducere risikoen for overstimulation hos de kvinder, der er i højrisikogruppen.

Overstimulation er en af de hyppigste komplikationer ved fertilitetsbehandling, og cirka 20 procent af alle kvinder i Danmark har en forhøjet risiko for overstimulation ved en eventuel fertilitetsbehandling.

– Det har altid været en balancegang at stimulere nok til at opnå den ønskede graviditet og samtidig undgå hyperstimulationssyndrom, som er en behandlingskrævende komplikation, der kan have store konsekvenser for kvindens helbred, forklarer Negjyp Sopa, der er klinikchef og overlæge på den nyåbnede fertilitetsklinik Aleris Fertility og manden bag forskningen.

Nogle internationale studier har vist, at op til 31 procent af kvinderne i højrisikogruppen har tendens til at få moderat til svær overstimulation, hvis de ikke får en optimal hormonstimulation i forbindelse med fertilitetsbehandling. Men med den nye model, som Negjyp Sopa har udviklet, er det tal faldet til 2,6 procent. Dermed kan den nye metode spare mange kvinder for komplikationer under fertilitetsbehandlingen.

Læs mere om vores fertilitetsbehandlinger

Læs mere om hormonbehandling

ALERIS HAMLET INTERIOR V080 2 E1581343114356 Aspect Ratio 4x3

Lad os ringe dig op

Indtast venligst navn, telefonnummer og landekode, så ringer vi dig op.

Tak! Vi ringer dig op snarest muligt!

Der skete en fejl, prøv venligst igen senere.